Svininfluensan går visst aldrig över

Svenska Dagbladet granskar hanteringen av den så kallade svininfluensan, vaccinationshetsen och hur de kostsamma besluten fattades bakom kulisserna. Tyvärr verkar man inte helt igenom inse det egna ansvaret i hysterin som infann sig. För egen del kan jag med blandade känslor utbrista i ett ”vad var det jag sa!”. För vad är det för vits att ha rätt när ingen bryr sig om att lyssna på den som faktiskt ser hur illa något genomförs? I början av september 2009 kritiserade jag hela hanteringen av ”pandemin” och ifrågasatte skarpt sättet som denna hanterades på av myndigheter och ansvariga. I en uppföljning från mars 2011 konstaterade jag att jag hade rätt och att de ansvariga inte verkade vilja kännas vid de synnerligen kostsamma följderna av en helt onödig massvaccination med ett då i princip otestat vaccin. GrisNu visar det sig att hela vaccinationskampanjen endast lett till att sex liv räddats och vi vet sedan tidigare att hundratals personer, varav många barn, drabbats av kroniska besvär som bland annat narkolepsi efter vaccinationen. Ännu vet vi inte om mödrar som vaccinerade sig under graviditeten fött barn som kommer att drabbas av komplikationer eller sjukdom senare i livet. Och vi har förmodligen inte sett slutet på antalet drabbade av vaccinet Pandemrix. Man kan på goda grunder anta att hundratals personer kommer att vara handikappade för livet och tvingas lita till staten och trygghetssystemen för sin försörjning livet igenom. Då handlar det om ersättningar som tillsammans med kostnaden för vaccin och vaccinering överstiger den totalkostnad som beräknades för samhället vid ett massivt influensautbrott.

När ska de ansvariga ställa sig upp och erkänna att de hade fel från början till slut? Att Pandemrix var ett osäkert och dåligt vaccin och att det faktiskt hade varit bättre att skynda långsamt.

Läs artiklarna: SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, AfB.

Även bloggar skriver: Hans Bergström, Torbjörn Jerlerup, PlusEtt Bloggen, Freddes Blogg, Slaktarhustrun, Kultur-Sörens blogg.

 

Lämna ett svar