Hur svinig var influensahanteringen?

Efter att en studie om risker med ”svininfluensavaccinet” Pandemrix idag presenterats av Läkemedelsverket finns det all anledning att komma med ett rätt sarkastiskt ”Vad var det jag sa!”.

1:e september 2009 skrev jag ett inlägg om ”svininfluensan”, paniken, det då otestade vaccinet och hur inkompetent hela saken i mitt tycke hanterats. Och såhär drygt ett och ett halvt år senare visar det sig ju att jag har fått rätt på punkt efter punkt. Det var aldrig fråga om någon pandemi, det hela var iscensatt för att gynna läkemedelsföretag världen över. Riskerna överdrevs och även normalt sansade personer tappad huvudet och ägnade sig åt att sprida fullständigt grundlösa påståenden i media.

Det visade sig att tämligen många fick biverkningar i någon form av vaccinet, allt från lite ont i armen till rejäla influensasymptom under ett eller ett par dygn. Värst drabbades de barn som insjuknade i narkolepsi som en följd av vaccinationen, något som medfört att Läkemedelsverket nu avråder personer under 20 år att vaccineras med Pandemrix. Detta rapporteras bland annat i SvD, SvD, Aftonbladet och Aftonbladet.

Dessutom står det helt klart att massvaccineringen var helt onödig och att den, i motsats till vad som sades när det var aktuellt, med största sannolikt gjort betydligt mer skada än nytta totalt sett. Ändå fortsätter ansvariga att försvara hela galenskapen. Frågan som man måste ställa i ljuset av allt detta är hur inkompetenta de ansvariga är och hur dåliga de är att ta till sig och lära av sina egna misslyckanden. En del personer skulle utan tvekan, på japanskt vis, behöva be offentligt om ursäkt för det sätt de misskött sina uppdrag. Fast det har de förmodligen inte förstånd nog till.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Tove

    ..och här är vi andra som samhället hittills lyckats mörka, vi har inte narkolepsi men neurologiska biverkningar/ME/ALS listan kan göras hur lång som helst vår gemensamma nämnare är att de flesta av oss var full friska arbetsföra människor till den dagen vi tog Pandemrix..

    http://liveteftersprutan.blogspot.com/

Lämna ett svar