Konstgjort kött

En i alla stycken meningslös bedrift. Så kan man på goda grunder kategorisera det hela. Enfaldig tro på att konstgjort kött skulle lösa några som helst problem inom livsmedelsproduktionen kombineras med lika enfaldiga hejarop från politiker, media och vissa grupper med vegetarisk anknytning. Som vanligt försöker man lösa problem genom att åtgärda symtomen istället för att angripa källan till problemen.

KemlkalierI det här, liksom i många andra fall, är det huvudsakliga problemet överbefolkning. Hittills har alla försök att åtgärda svält och undernäring genom ökad matproduktion lett till ännu större överbefolkning, och alla insatser har då varit förgäves. Men det är såklart inte lika häftigt att få folk världen över att skaffa färre barn som att betala över två miljoner för en konstgjord burgare.

Endast de som är okunniga i hur naturens naturliga kretslopp ser ut kan se något positivt i ännu mer konstgjord och processad mat. Risken är uppenbar att resultatet blir en än mer fossilenergiberoende livsmedelsproduktion kontrollerad av några få allt mäktigare företag. Företag som sedan länge jobbat aktivt för att sprida så mycket gift och onaturliga substanser som möjligt i naturen och sen har mage att påstå att de har lösningen på framtidens problem.

Media: Google-grundare bakom odlad burgare | Världen | SvD Provsmakning av första odlade hamburgaren – DN.SE Första odlade burgaren serveras | Nyheter | Aftonbladet Världens första konstgjorda burgare provsmakades – Nyheter | SVT.se Världens första odlade hamburgare åts upp – Ekot | Sveriges Radio

Lämna ett svar